Welkom op de website van Plasman Vertalingen / Uitgeverij

De mens achter deze website...

Mijn naam is Nannie de Nijs Bik-Plasman en ik woon met mijn man André en onze hond Mira in Dongen. Onze zoon en dochter zijn volwassen en al weer even het huis uit. Ons gezin was niet compleet zonder dieren, en die zijn er dus ook altijd geweest. In de loop der jaren heb ik veel van ze geleerd, en de behoefte aan nog meer kennis groeide. Na het fokken van een paar nestjes ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de begeleiding van pups, en ik heb gemerkt dat veel mensen in meer of mindere mate worstelen met het gedrag van hun hond(en).
Mijn kennis gebruik ik om mensen in de praktijk te helpen, maar ook om boeken voor mijn uitgeverij te zoeken die naar mijn idee bijdragen aan het welzijn van honden en hun mensen.

Puppybegeleiding

Mijn interesse in hondengedrag heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik in 2015 de opleiding tot honden­gedrags­begeleider en specialist probleem­gevend gedrag ben gaan volgen bij Geert de Bolster (De Bolster Academy). Ik spreek echter liever van begeleiding dan van gedragsbegeleiding omdat ik het accent graag wil verleggen van gedrag naar gevoel. Als je de emotie die aan het gedrag van je hond ten grondslag ligt begrijpt en accepteert, kun je ook beter leren omgaan met het gedrag van je hond.
Ik neem op kleine schaal cliƫnten aan die de komst van hun puppy goed willen voorbereiden en daarbij graag begeleiding willen, of hun hond beter willen leren begrijpen; dit is vaak de eerste stap naar een betere relatie tussen mens en hond.

Uitgeverij van hondenboeken

Vanuit mijn beroep als vertaler en mijn passie voor honden ben ik in 2011 mijn eigen uitgeverij begonnen, met als hoofddoel: goede Engelstalige hondenboeken in het Nederlands uitgeven. Ik ben ervan overtuigd dat er nog heel wat over honden te lezen en te leren valt.
Ik wil doen wat in mijn vermogen ligt om meer begrip te kweken tussen honden en mensen. Gelukkig zijn er veel meer mensen die daarnaar streven en van die mensen geef ik graag de boeken uit. Tot nu toe zijn dat Jane Killion, Marc Bekoff en Grisha Stewart. Meer informatie over de boeken die ik heb uitgegeven / ga uitgeven is te vinden onder Uitgeverij.
Kom je een hondenboek tegen waarvan je denkt dat het de moeite waard is om op de Nederlandse markt uitgegeven te worden, aarzel dan niet je suggestie aan me door te geven.

Vertalingen / redactie

Ik werk ook als vertaler / redacteur voor andere uitgevers.

© 2023 plasmanuitgeverij.nl algemene voorwaarden
privacyverklaring
links