Welkom op de website van Plasman Vertalingen / Uitgeverij

De mens achter deze website...

Mijn naam is Nannie de Nijs Bik-Plasman en ik woon met mijn man André en onze hond Mira in Dongen. Onze zoon en dochter zijn volwassen en al weer even het huis uit. Ons gezin was niet compleet zonder dieren, en die zijn er dus ook altijd geweest. In de loop der jaren heb ik veel van ze geleerd, en de behoefte aan nog meer kennis groeide. Na het fokken van een paar nestjes ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de begeleiding van pups, en ik heb gemerkt dat veel mensen in meer of mindere mate worstelen met het onbegrepen gedrag van hun hond(en). Mijn kennis gebruik ik om boeken voor mijn uitgeverij te zoeken die naar mijn idee bijdragen aan het welzijn van honden en hun mensen.

Uitgeverij van hondenboeken

Vanuit mijn beroep als vertaler en mijn passie voor honden ben ik in 2011 mijn eigen uitgeverij begonnen, met als doel: goede Engelstalige hondenboeken in het Nederlands uitgeven. Ik ben ervan overtuigd dat er nog heel wat over honden te lezen en te leren valt.
Om mijn kennis over honden uit te breiden heb ik bij de Bolster Academy in 2016 de opleiding tot hondengedragsbegeleider volgens de connectiemethode® gedaan (module 1 en module 2) en behaal ik elk jaar het aan deze opleiding gekoppelde qualitylabel.

quality label 2018 quality label 2019 quality label 2020 quality label 2021 quality label 2022 quality label 2023 quality label 2024

Ik wil doen wat in mijn vermogen ligt om meer begrip te kweken tussen honden en mensen. Gelukkig zijn er veel meer mensen die daarnaar streven en van die mensen geef ik graag de boeken uit. Tot nu toe zijn dat Jane Killion, Marc Bekoff en Grisha Stewart. Meer informatie over de boeken die ik heb uitgegeven / ga uitgeven is te vinden onder Uitgeverij.
Kom je een hondenboek tegen waarvan je denkt dat het de moeite waard is om op de Nederlandse markt uitgegeven te worden, aarzel dan niet je suggestie aan me door te geven.

Vertalingen

De laatste jaren werk ik voornamelijk als vertaler voor andere uitgevers. Op mijn portfoliopagina is te zien wat ik op dat gebied zoal gedaan heb.

© 2024 plasmanuitgeverij.nl algemene voorwaarden
privacyverklaring
links