Plasman Puppybegeleiding

Puppybegeleiding

In onze huidige jachtige maatschappij is steeds minder tijd en ruimte voor natuurlijk gedrag van honden (ik vind trouwens dat dat ook voor kinderen geldt, maar dat is een ander verhaal; hier gaat het over honden :-). Dit heeft veel consequenties voor de manier waarop we met onze honden omgaan en voor de manier waarop er naar het gedrag van honden wordt gekeken. Er wordt vaak al snel over 'probleemgedrag' gesproken en hondeneigenaren worden scheef aangekeken als hun hond een gebrek aan goede manieren vertoont. Ik wil graag meer begrip kweken tussen hond en mens en daarmee bereiken dat we op een prettige manier met elkaar kunnen samenleven.

Met dat doel heb ik bij Geert de Bolster (De Bolster Academy) de opleiding tot hondengedragsbegeleider en specialist probleemgevend gedrag gedaan. De keus voor De Bolster heb ik gemaakt omdat zijn connectiemethode® me erg aanspreekt. Ik spreek liever van begeleiding dan van gedragsbegeleiding omdat ik het accent graag wil verleggen van gedrag naar gevoel. Als je de emotie die aan het gedrag van je hond ten grondslag ligt begrijpt en accepteert, kun je ook beter leren omgaan met het gedrag van je hond.

De connectiemethode® leert je om op een natuurlijke manier met je hond om te gaan; het is geen trainingsmethode. Uitgangspunt is dat honden goed zijn zoals ze zijn. Zowel de kwaliteiten van de hond als die van zijn mens worden ingezet om een evenwichtige relatie, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, op te bouwen. De intentie is om vriendelijk en geweldloos met honden en mensen om te gaan. De nadruk ligt meer op het accepteren en zo nodig veranderen van de emotie van de hond waarna de verandering van het gedrag een logisch gevolg wordt.

Quality label

Krijg je binnenkort een puppy in huis en wil je je daar goed op voorbereiden, of heb je het gevoel dat het gedrag van je hond problemen voor jou of je omgeving veroorzaakt en zou je graag samen met mij willen kijken of hier iets aan te veranderen is, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

kijk ook eens bij onze social media

© 2022 plasmanuitgeverij.nl algemene voorwaarden
privacyverklaring
links